ســـــــرگــرمـــی روز

خرید انلاین -متن عاشقانه - جدیدترین جــــوک ها- پست فیس بـــوکی - دانلود اهنـــگ - تـــــــرول-مسائل جنسی

ســـــــرگــرمـــی روز

خرید انلاین -متن عاشقانه - جدیدترین جــــوک ها- پست فیس بـــوکی - دانلود اهنـــگ - تـــــــرول-مسائل جنسی

بیوگرافی استیو جابز، مدیرعامل اپل؛ استیو جابز چطور زندگی کرد؟

بیوگرافی استیو جابز، مدیرعامل اپل؛ استیو جابز چطور زندگی کرد؟

بیوگرافی - بیوگرافی استیو جابز، مدیرعامل اپل؛ استیو جابز چطور زندگی کرد؟
  
  

استیو جابز همان کسی است که توانست با همکاری استیو وزنیاک (Steve Wozniak)، شرکت اپل را راه اندازی کند. اکنون شرکت کامپیوتری اپل در فناوری‌های نوین، حرف اول را می زند و محصولاتی چون آی پد و آیفون را در سبد محصولات خود دارد. در ادامه با یوکن همراه باشید تا زندگی نامه استیو جابز را مرور کنیم.

استیو جابز، مدیرعامل اپل، در تاریخ 24 فوریه 1955 میلادی در شهر سان‌فرانسیسکو کالیفرنیا چشم به جهان گشود. پدر و مادر او دانشجوی دانشگاه ویسکانسین بودند که به دلیل مشکلات مالی تصمیم گرفتند سرپرستی فرزند خود را به زوج دیگری بسپارند. استیو جابز در ابتدا هدف خاصی نداشت و پیش از تأسیس کمپانی اپل در کنار استیو وزنیاک در سال 1976 میلادی، چند شغل مختلف را در پیش گرفت. از محصولات برتر و پرطرفدار اپل می توان به آی پاد (iPod)، آیفون (iPhone) و آی پد (iPad) اشاره کرد. استیو جابز در سال 1985 میلادی، اپل را ترک کرد و دوباره بعد از ده سال به این شرکت بازگشت. او در نهایت در سال 2011 به دلیل سرطان لوزالمعده، دار فانی را وداع گفت.

سال‌های ابتدایی زندگی استیو جابز

استیو جابز در 24 فوریه 1955 میلادی در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، به دنیا آمد. مادرش با نام جوئن شیبل (Joanne Schieble) و پدرش با نام عبدالفتاح جان جندلی (Abdulfattah "John" Jandali)، هر دو دانشجوی دانشگاه ویسکانسین بودند. والدین او هنوز نامی برای استیو انتخاب نکرده بودند که سرپرستی آن را به زوج دیگری واگذار کردند. پدر او، سوری تبار و استاد علوم سیاسی و مادرش به عنوان متخصص گفتاردرمانی مشغول به فعالیت بود.

بعد از این که سرپرستی استیو به زوج دیگری داده شد، پدر و مادر بیولوژیکی او، با هم ازدواج کردند و صاحب فرزندی با نام مونا سیمپسون شدند.

سرپرستی بنیان گذار کمپانی اپل، به کلارا و پل جابز واگذار شد و آن‌ها فرزند خود را استیو پل جابز نام‌گذاری کردند. کلارا حسابدار و پل مکانیک بود و در شهر مانتین ویو (Mountain View) کالیفرنیا سکونت داشتند، این منطقه با نام سیلیکون ولی (Silicon Valley) معرفی شد.

استیو جابز در دوران کودکی به همراه پدر خود در پارکینگ منزلشان روی قطعات الکترونیکی کار می کرد. پل به استیو یاد داده بود چگونه قطعات الکترونیکی را جدا و دوباره سرهم کند. از همان جا بود که استیو جابز کار با قطعات الکترونیکی و مکانیکی را فرا گرفت و این سرگرمی جذاب را با سرسختی خود به درآمد تبدیل کرد.

استیو جابز علاقه‌ای به مدرسه نداشت و تحصیلات رسمی برای او سخت و خسته کننده بود. او در دوران ابتدایی با دوستانش شوخی‌های بدی داشت. به همین خاطر، معلم کلاس چهارم، او را مجبور به درس خواندن می کرد و توانست سال چهارم را با موفقیت پشت سر بگذارد. مسئولین مدرسه تصمیم گرفتند او را یک سال زودتر راهی دبیرستان کنند، اما این پیشنهاد توسط والدین استیو پذیرفته نشد.

استیو جابز

استیو چند سال بعد وارد دبیرستان هومستد (Homestead) شد و در همان جا با شریک تجاری خود یعنی استیو وزنیاک دوست شد. استیو وزنیاک در آن زمان دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا بود.

وزنیاک در گفت و گو با پی سی ورلد (PC World) در سال 2007 میلادی، اعلام کرد: "من و استیو جابز علاقه‌ی زیادی به الکترونیک و چیپ های دیجیتالی داشتیم. در آن زمان کمتر کسی با چیپ آشنا بود و کارکرد آن را می دانست. من در آن بازه زمانی، کامپیوترهای زیادی ساخته بودم و در زمینه الکترونیک و طراحی رایانه از استیو جلوتر بودم، اما با هم علاقه‌مندی‌های مشترکی داشتیم. ما درباره چیزهایی که در این دنیا وجود دارد، طرز تفکر مستقل و متفاوتی داشتیم."

راه اندازی شرکت اپل

جابز بعد از اتمام دوران دبیرستان، در دانشگاه رید (Reed College) در شهر پورتلند ایالت اورگن، مشغول تحصیل شد؛ اما به دلیل این که انگیزه و هدفی برای درس خواندن نداشت، بعد از شش ماه ترک تحصیل کرد و 18 ماه از وقت خود را در کلاس‌های مختلف گذراند. جابز بعد از چند سال گفت یکی از کلاس‌هایی که در مدرسه برگزار می شد، کلاس خوشنویسی بود که علاقه به تایپوگرافی را در او بوجود آورد.

جابز در سال 1974 میلادی، کار خود را به عنوان طراحی بازی‌های ویدئویی در شرکت آتاری شروع کرد؛ اما بعد از چند ماه، این شرکت را ترک کرد تا به سفر معنوی هند برود. او در سال 1976، در سن 21 سالگی با کمک وزنیاک، شرکت اپل را راه اندازی کرد. استیو و وزنیاک کار خود را با فروش محصولات ساخت خودشان در پارکینگ منزل جابز، شروع کردند و توانستند انقلابی در صنعت رایانه به وجود آورند.

جابز و وزنیاک در طی زمان موفق شدند کامپیوترها را کوچک‌تر، ارزان‌تر و قابل فهم تر کنند تا برای استفاده روزمره کاربران مناسب باشد. ایده‌ی ساخت اولین کامپیوتر شخصی کاربرپسند توسط وزنیاک مطرح شد؛ این رایانه با نام اپل I و قیمت 666 دلار و 66 سنت به بازار راه یافت. این رایانه درآمد 774 هزار دلاری را برای اپل در پی داشت. آن‌ها سه سال بعد، سری جدید رایانه‌های شخصی را با نام اپل II معرفی کردند که درآمد کمپانی مذکور را به رقم 139 میلیون دلار رساند. اپل در سال 1980 میلادی، سهام خود را در بازار بورس وارد کرد، در اولین روز عرضه‌ی سهام، قیمت بازار اپل به 1.2 میلیارد دلار رسید. جابز تصمیم گرفت جان اسکالی، مدیر شرکت پپسی کولا و متخصص در امور بازاریابی را به‌عنوان مدیرعامل اپل برگزیند.

استعفا از شرکت اپل

چند محصول بعدی اپل، نقایص زیادی در طراحی داشتند که نارضایتی کاربران را در پی داشت. در نهایت، کمپانی IBM توانست جلوتر از اپل گام بردارد؛ اما اپل باید با این شرکت رقابت می کرد. در نهایت شرکت اپل، در سال 1984 میلادی، کامپیوتر مکینتاش را روانه بازار کرد. این محصول فروش بسیار خوبی نسبت به رایانه‌های شخصی IBM داشت؛ اما اسکالی ادعا کرد حضور جابز در شرکت اپل آسیب‌زاست. در نهایت مدیران اپل تصمیم گرفتند استیو جابز را اخراج کنند.

استیو جابز در شرکتی که خود راه اندازی کرده بود، هیچ جایگاهی نداشت، به همین خاطر در سال 1985 این شرکت را ترک کرد و استارتاپ جدید سخت افزاری و نرم افزاری با نام نکست (NeXT) را پایه گذاری کرد. یک سال بعد، جابز شرکت انیمیشن را از جرج لوکاس خریداری کرد که بعدها با نام استودیو انیمیشن پیکسار نام‌گذاری شد. جابز در همان سال، 50 میلیون دلار در این شرکت سرمایه گذاری کرد. استودیو انیمیشن پیکسار فیلم‌هایی چون داستان اسباب بازی، در جست و جوی نمو و شگفت انگیزان را تولید کرد که درآمد 4 میلیارد دلاری را برای این شرکت دربرداشت. در نهایت این شرکت در سال 2006 میلادی با والت دیزنی ادغام گشت و جابز نیز به عنوان اصلی‌ترین سهام دار این شرکت معرفی شد.

بازگشت استیو جابز به اپل

بدون توجه به موفقیت کمپانی پیسکار، شرکت نکست برای فروش سیستم عامل‌های تخصصی خود با مشکل رو به رو شد. در این راستا، اپل این شرکت را در سال 1996 میلادی با قیمت 429 میلیون دلار خریداری کرد. بعد از آن، استیو جابز دوباره به عنوان مدیرعامل اپل منصوب گشت و توانست در دهه‌ی 1990، این شرکت را احیا کند.

استیو جابز کمپانی اپل را در سال 1970 راه اندازی کرد و توانست در دهه‌ی 1990 با سیاست‌های جدید خود، دوباره این شرکت را در مسیر موفقیت قرار دهد.

بیماری استیو جابز

جابز در سال 2003 میلادی متوجه شد به تومور نورواندوکرین (neuroendocrine tumor)، نوع قابل درمان سرطان لوزالمعده، مبتلا شده است. او به دنبال مراحل درمان نرفت و سریعاً رژیم گیاه خواری شامل سبزیجات و غذاهای دریایی را در پیش گرفت و درمان‌های شرقی را هم دنبال کرد. در نهایت جابز توانست عمل جراحی خود را 9 ماه به تعویق بیندازد، اما این مسئله نگرانی هیئت مدیره را برانگیخت، چرا که آن‌ها نگران بودند سهامداران با شنیدن خبر بیماری مدیرعامل اپل، سرمایه‌های خود را از این شرکت بیرون بکشند؛ اما جابز قول داد بیماری خود را پنهان نگه دارد. او در سال 2004، عمل موفقیت آمیزی را پشت سر گذاشت و تومور خارج شد. بعد از آن، اطلاعات کمی درباره سلامتی خود به دیگران می داد.

محصولات خلاقانه اپل

اپل محصولات خلاقانه‌ای چون مک بوک ایر، آی‌پاد و آیفون را روانه بازار کرده است. بعد از این که اپل محصولی عرضه می‌کند، شرکت‌های رقیب برای تولید محصول مشابه دست به کار می شوند.

در سال 2007 میلادی، درآمد مالی اپل به طور قابل توجهی افزایش یافت. در آن زمان، ارزش هر سهام اپل برابر 199 دلار و 99 سنت بود که به نوعی رکورد محسوب می شد. درآمد شرکت نیز 1.58 میلیارد دلار بود و درآمد مازاد آن در بانک‌ها به 18 میلیارد دلار رسید، این در حالی بود که کمپانی اپل هیچ بدهکاری نداشت.

آی تیونز (iTunes) در سال 2008 میلادی بعد از والمارت (Walmart)، دومین ارائه دهنده محصولات موسیقی در آمریکا معرفی شد که افزایش فروش آی تیونز و آی پاد را در پی داشت. رتبه‌ی نخست فهرست بهترین شرکت‌های آمریکایی توسط مجله‌ی فورچون (Fortune) به اپل اختصاص یافت.

زندگی شخصی استیو جابز

در سال 2009 میلادی، استیو جابز با کاهش وزن بسیار شدیدی رو به رو شد. برخی پزشکان اعلام کردند بیماری او عود کرده و نیاز به پیوند کبد دارد؛ اما جابز گفت دچار عدم تعادل هورمونی شده است. او بعد از یک سال کناره گیری از مجامع عمومی، در مراسم 9 سپتامبر سال 2009، اقدام به سخنرانی کرد.

استیو جابز کمتر درباره زندگی شخصی‌اش صحبت می کرد و معمولاً سعی داشت زندگی خود را پنهان نگه دارد. تنها درباره زندگی او می دانیم در سن 23 سالگی از نامزد خود Chrisann Brennan صاحب یک دختر شد. البته جابز بعد از مدتی ادعا کرد عقیم است و لیزا دختر او نیست. مادر لیزرا تلاش زیادی کرد تا در دادگاه ثابت کند فرزند مشترکی با جابز دارد، اما جابز تا سن 7 سالگی دختر، هیچ ارتباطی با او نداشت. وقتی لیزا به سن نوجوانی رسید، جابز او را نزد خود برد.

جابز در سال 1990 میلادی، با لارن پاول (Laurene Powell) که دانشجوی MBA دانشگاه استنفورد بود، آشنا شد. آن‌ها در 18 مارس 1991 میلادی با هم ازدواج کردند و با سه فرزند خود در پالو آلتو (Palo Alto)، به زندگی خود ادامه دادند.

استیو جابز در 5 اکتبر 2011، در حالی که یک دهه با سرطان لوزالمعده دست و پنجه نرم می کرد، در سن 56 سالگی از دنیا رفت. تا به حال، کتاب‌های زیادی درباره زندگی نامه استیو جابز منتشر شده که از آن جمله می توان به کتاب بیوگرافی نوشته والتر ایزاکسون (Walter Isaacson) در سال 2011 و کتاب بیوگرافی نوشته کارن بلومنتال (Karen Blumenthal) در سال 2012 اشاره کرد. کتاب "تبدیل شدن به استیو جابز" نیز در سال 2015 توسط Brent Schlender و Rick Tetzeli نوشته شد. البته اثر ایزاکسون بارها توسط تیم کوک، مدیرعامل فعلی اپل مورد انتقاد قرار گرفت.

فیلم‌هایی هم از زندگی استیو جابز ساخته شده که از بین آن‌ها می‌توان به فیلم جابز (Jobs) در سال 2013 اشاره کرد که در آن اشتون کوچک‌تر به ایفای نقش پرداخته است. فیلم استیو جابز نیز در سال 2015 به هنرمندی مایکل فاسبندر و کارگردانی دنی بویل، ساخته شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد