ســـــــرگــرمـــی روز

خرید انلاین -متن عاشقانه - جدیدترین جــــوک ها- پست فیس بـــوکی - دانلود اهنـــگ - تـــــــرول-مسائل جنسی

ســـــــرگــرمـــی روز

خرید انلاین -متن عاشقانه - جدیدترین جــــوک ها- پست فیس بـــوکی - دانلود اهنـــگ - تـــــــرول-مسائل جنسی

درباره لاهیجان...(عکس)

لاهیجان


http://alamolhoda.persiangig.com/image/new_folder2/11...JPG

تاریخچه‌ شهرستان لاهیجان  

بنای شهر لاهیجان به "لاهیج ابن سام ابن نوح " نسبت داده می شود. این شهر، در گذشته "دارالاماره" یا "دارالامان" و سپس "لاهیجان المبارک" خوانده می شد.

 

لاهیجان در سال 705 ه . ق به دست اولجایتو فتح شد و امیر تیمور به آن لشکر کشید. پس از تیمور، سید امیر بیک و اعقاب وی – از سادات کیانی – بر شهر لاهیجان حکومت کردند.   پس از سقوط حکمرانان کیانی، حاکمان صفوی در این شهر حکومت کردند. از حوادث ناگوار و مهم در تاریخ لاهیجان، طاعون در سال 703 هـ . ق، آتش سوزی سال 850 هـ . ق، لاهیجان و اشغال آن توسط روس ها در سال 1725 میلادی است. در سال 1230 هـ . ق لاهیجان دچار زلزله شد و در سال 1246، بار دیگر طاعون در آ ن کشتار کرد.

 

لاهیجان یکی از مراکز اصلی جنبش جنگلی ها بود. در حال حاضر لاهیجان یکی از شهرهای زیبای استان با امکانات فراوان جهانگردی است.

 

http://karkan.ir/wp-content/uploads/2010/04/karkan.ir_0163.jpg

مراکز تاریخی و باستانی

خانه قدیمی محمد صادقی

از بناهای مسکونی دوره قاجاری است که در بافت قدیمی شهر لاهیجان قرار دارد. اتاق های آن دارای تزئینات نقاشی و گچ بری می باشد، تزئینات این بنا بسیار ظریف و استادانه اجرا شده و مشخصه معماری مسکونی دوره قاجار در گیلان است.

 

آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

این بنای تاریخی در بیرون شهر لاهیجان و در روستای شیخانه ور، بر سر راه لاهیجان به لنگرود واقع شده است و به تاج الدین ابراهیم، ملقب به شیخ زاهد گیلانی تعلق دارد.  تنها کتیبه موجود این بنا، به خطی نه چندان خوش روی صندوق چوبی قدیمی مزار شیخ است که تاریخ 832 هـ . ق دارد. سبک معماری این اثر ویژگی های قرن هشتم یا نهم را نشان می دهد.

 


آرامگاه میر شمس الدین لاهیجی

این بنا در داخل شهر لاهیجان واقع شده و آرامگاه میر شمس الدین از معارف زمان شاه اسماعیل اول صفوی است. بنا یادگاری از دوره صفوی است که در کتیبه های آن اشاره ای به تاریخ بنا نشده است، ولی سنگ قبر آرامگاه تاریخ 1017 ه . ق را دارد.

 

آرامگاه کاشف السلطنه

حاجی محمد میرزا معروف به کاشف السلطنه نخستین کسی است که کشت چای را در گیلان مرسوم کرد و امروزه از برکت ابتکار و تلاش اوست که هزاران چایکار گیلانی با کشت این محصول با ارزش، زندگی خود را تأمین می کنند. وی در راه بوشهر در یک حادثه رانندگی کشته شد. آرامگاه وی در شهر لاهیجان برفراز تپه ای مشرف به باغ های چای که کوه بیجار نامیده می شود، ساخته شده است.

 

پل خشتی لاهیجان

در انتهای محله "پردسر" بر رودخانه "سیم رود" پل آجری استواری با پنج چشمه جلب نظر می کند. چشمه میانی پل از چشمه های دیگر بزرگتر است. طول پل 15 متر و سطح آن سنگفرش است.

 

پل خشتی تجن گوکه لاهیجان

این پل آجری دوره قاجار دو چشمه با تاق های جناغی دارد. در دو پایه کناری پل دو اتاق کوچک و در پایه میانی آن نیز اتاق کوچک دیگری برای استراحت و اطراق کاروانیان ساخته شده است. طول پل 60 متر و عرض آن 25/ 4 متر و ارتفاع آن از وسط تیزی تا سطح رودخانه 30/6 متر است.

 

تی تی کاروانسرا

در کـناره راسـت رودخانـه نسیـم رود در مـسیر راه لاهـیجان بـه دیلـمان، یک کاروانسرای قدیمی که از سنگ های رودخانه و آجر و گچ ساخته شده است، به چشم می خورد که به دوره صفوی تعلق دارد. بانی کاروانسرا "تی تی خانم" عمه یکی از شاهان صفوی است. با توجه به محدود بودن تعداد کاروانسرا در گیلان، این بنا می تواند اطلاعات مورد نیاز را در مسیرهای کاروان رو و قدیمی گیلان در اختیار محققان قرار دهد.

جاذبه های طبیعی

تالاب امیر کلایه (شیخ علی کل)

این تالاب که در گذشته آن را "شاله کل" هم می نامیدند، در بخش "شیر جوپشت" در شمال لاهیجان و در 28 کیلومتری شمال غربی لنگرود، در نزدیکی جاده بندر کیاشهر به لنگرود قررا دارد. تالاب  در حدود 1100 هکتار مساحت دارد و عمق متوسط آن 85/1 متر است.

 

 

اماکن زیارتی و مذهبی

بقعه چهار پادشاهان

این بقعه در محله میدان لاهیجان قرار دارد و ابتدا آرامگاه سید خرم کیا (مقتول در سال 647 ه . ق) بوده است، اما بعدها دیگر سادات زیدی کیایی را نیز که در سال 791 ه . ق در جنگ رشت کشته شده اند، در کنار گور وی به خاک سپرده اند.  قدیمی ترین صندوقچه ای که در این بقعه وجود دارد در سال 791 ه . ق و جدیدترین آنها در سال 1015 ه . ق ساخته شده است. نمای دیوار شمالی با صحنه های مذهبی نقاشی شده اند.

 

آرامگاه بابا ولی ( قادر پیغمبر)

در روسـتای بابا ولی دیـلمان، بـنایی چهـارگوش قـرار دارد که در اضلاع شمالی، شرقی و جنوبی آن ایوان های ستون دار چوبینی وجود دارد.  این بقعه، همانند بسیاری از آرامگاه های شمال ایران، نقاشی های مذهبی دارد و پوشش بام آن از سفال است. در ایـوان بقعه، سنگ قبرهایی کار گذاشته شده که کنده کاری های زیبایی دارد. یکی از آنها با تاریخ 995 ه . ق به “السعید الشهید پیری بیک بن پیری بیک"، و دیگری با تاریخ 1014 ه . ق به "استاد القابل نادعلی بیک خلیفه بن سعادت آیین … سید عبی بیک …" تعلق دارد. در ایوان شرقی نیز سنگ قبری به تاریخ 998 ه . ق متعلق به "مهدی قلی بن حمزه بیک شاه عود" قرار دارد.

 

http://bamesabz.persiangig.com/image/shekhzahed/sheykhzahed---bamesabz.blogfa.com(8).jpg

آرامگاه امامزاده میر شمس الدین

این آرامگاه در محله اردو بازار لاهیجان قرار دارد و یکی از بناهای پر نقش و نگار استان محسوب می شود. بالای تاق نماهای هشت گانه بنا، میان دو حاشیه گچ بری شده، قصیده ای 15 بیتی با خط نستعلیق خوش گچ بری شده است که در آن نامی از میر شمس الدین و یادی از عباس نامی شده که دومی در دوران ناصرالدین شاه، این آرامگاه را بنا کرده است. سقف بنا آیینه کاری شده است؛ در سمت شرق آرامگاه، ایوان بزرگی قرار دارد. بر روی مزار، صندوق قدیمی نصب شده است که دو تاریخ 1018 و 1017 ه . ق را دارد.

اماکن دیدنیشهرستان لاهیجان دارای جاهای دیدنی و آثار تاریخی زیادی است که از آن جمله می‌توان اماکن ذیل را نام برد:

بقعه شیخ زاهد گیلانی (مربوط به قرن هشتم هجری واقع در جاده لاهیجان - لنگرود)
بقعه چهار اولیا یا چهار پادشاهان (مربوط به دوره تیموریان واقع در میدان سردار جنگل)
شیطان کوه
مسجد اکبریه
مسجد جامع لاهیجان
حمام گلشن
بام سبز
استخر لاهیجان
موزه چای ایران (آرامگاه محمد میرزا کاشف‌السلطنه)
تله کابین احرار (فاز اول تله‌کابین لاهیجان که از فراز بام سبز آن آغاز شده، در سال ۱۳۸۴ شمسی راه‌اندازی گردید)
روستای سرچشمه و کوه عطاکوه
روستای ماهی موشه و آبشار دیدنی آن

نظرات 2 + ارسال نظر
مهسا پنج‌شنبه 29 دی 1390 ساعت 06:35 ب.ظ http://www.mahsahaghighi.blogfa.com

خیلی وبت باحاله الان یهو حوس کردم لاهیجان بودم ی چرخی شیشه گران میزدم بد یرفتم کارگر از اون طرف سندباد عرض ادب خدمت شکم به به

یدا چهارشنبه 30 شهریور 1390 ساعت 04:13 ب.ظ

kheili dooooooset daram ham tu mham shahreto...booooos booooos

شما لطف دارید. . .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد